Здравейте, посетител! [ Регистрация | Вход

20.00

Л – цистеин /аминокиселина/ за лечение на диабет тип 2.

  • Лице за контакт: Simov
  • телефон: 1111111
  • гр.(с): Sofia
  • Публикувана: 27.03.2024 10:40
  • Изтича след: 31 дни
37ff17a6da8070010b77caba4e316c7b[1]

Описание

L-cysteine hcl monohydrate 99 %, usp. bp.
Л-цистеин е заменима аминокиселина, която се съдържа в протеина бета-кератин, който е основен структурен елемент за формирането на косата, ноктите и кожата. Подпомага за формирането на колаген, който е ключов за здравето и еластичността на кожата, косата и ноктите. Л-Цистеин е необходим за формирането на аминокиселината Таурин и е важен компонент за формирането на мощния антиоксидант Глутатион . Л-Цистеин подпомага детоксификацията на тялото от вредни токсини и защитава мозъка и черния дроб от разрушителното действие на алкохол, цигари и др.

Препоръчителен прием 1-2 гр. на ден с обилно вода.
Продуктът не е лекарствено средство.

Цена: 250 гр. – 20 лв. и куриерски.

За поръчки моля пишете ми в контактната форма на саита или на моя имеил: [email protected]

Терапевтичен ефект на Л-цистеин при диабет тип 2.

Диабетът остава основен проблем за общественото здраве.
Диабет тип 2 се лекува както чрез контролиране на диетата, така и с перорални хипогликемични лекарства. За много пациенти обаче постигането на строг контрол на глюкозата е трудно при настоящите схеми. Л -цистеин е една евтина хранителна добавка, която може да се използва като съпътваща терапия за диабет тип 2.
Преглед на литературата показва, че богатият на цистеин суроватъчен протеин и аминокиселинат Л-цистеин подобрява метаболизма на глюкозата при животни с диабет и пациенти с диабет тип 2. По подобен начин, при проучвания върху животни, се наблюдава подобрение в метаболизма на глюкозата след добавяне на L-цистеин или молекули, съдържащи цистеинова част.

Приемането на L-цистеин може да понижи гликемията и маркерите на съдово възпаление при диабет, очевидно медиирано чрез предотвратяване на активирането на NFkB при пациенти.

ID на обява: 1726513f8819822f

Докладвайте проблем

Важата зявка се обработва, моля изчакайте