Здравейте, посетител! [ Регистрация | Вход

10.00

Амилов алкохол за тестване на мляко по метода на Гербер.

  • Лице за контакт: Симов
  • телефон: 11111111
  • гр.(с): София
  • Публикувана: 15.05.2024 12:17
  • Изтича след: 23 дни, 14 часа

Описание

Амилов алкохол чист 99 %.
Цена 20 лв./л. и куриерски.

За поръчки моля пишете ми в „Изпрати съобщение“ от саита или на имеил [email protected].

Герберският метод е разработен и патентован от д-р Никлаус Гербер от Швейцария през 1891 г.

Млечната мазнина се отделя от протеините чрез добавяне на сярна киселина. Разделянето се улеснява чрез използване на амилов алкохол и центрофугиране. Съдържанието на мазнини се отчита директно чрез специален калибриран бутирометър. Гербер разработи специализирани бутирометри (тръби), пипети и центрофуги. Използват се водни бани, изработени специално за герберовите тръби.

Основна методика

Съответна информация:
Мазнините са най-важната съставка на млякото, тъй като се използват като основа за определяне на изкупната и продажната цена на млякото. Помага за откриване на фалшификации като напояване и обезмасляване на мляко. Методът на Gerber, често използван в Европа и Индия.

Д-р Н. Гербер от Цюрих, Швейцария, изобретил този метод през 1892-1895 г. В този тест H2SO4 се използва за увеличаване на специфичното тегло на млечния серум, което прави по-голяма разлика между млечния серум и мастните топчета. Той също така унищожава лепкавостта на млякото, като разтваря цялото ОЯГ. Свободните мастни глобули се издигат на повърхността чрез последващо прилагане на центробежна сила към тази смес и топлина, произведена поради смесването на киселина и мляко, което води до топене на мазнините. Улеснява мастните частици да излизат свободно на повърхността.

Относителното тегло на мазнините е 0,9, а на киселите млечни смеси – 1,43. Тази ситуация насърчава пълното отделяне на мазнините, когато се приложи подходяща центробежна сила.

Благодарение на прилагането на центробежна сила, по-леките вещества (маслена мазнина) се изхвърлят към центъра, а останалата част от серум, която е по-тежка, се изхвърля към ферифена.

Добавянето на амилов алкохол помага за отделянето на мазнина от сместа на млечната киселина и също така предотвратява натрупването на мазнини и захар от H2SO4.

Предпазни мерки:
1. Провеждане чрез смесване на мляко преди тестване.
2. Амиловият алкохол трябва да е чист.
3. Сярната киселина трябва да се добавя внимателно от страните на бутирометъра, без да се намокря гърлото на бутирометъра. Избягвайте директно изливане на мляко върху киселина.
4. Трите течности, т.е. Сярна киселина, мляко и амилов алкохол трябва да се добавят внимателно, така че да образуват три отделни слоя.
5. Гумената запушалка трябва да е суха, чиста и без пукнатини.
6. Преди да центрофугирате бутирометъра, уверете се, че няма останал неразтворен твърд бял материал.
7. Центрофугата трябва да бъде правилно балансирана.
8. Винаги провеждайте теста в два екземпляра.
9. Бутирометърът не трябва да съдържа Na2Co3 (калцинирана сода), ако

ID на обява: 98763749ff258e99

Докладвайте проблем

Важата зявка се обработва, моля изчакайте