Здравейте, посетител! [ Регистрация | Вход

Агробизнесът не вижда шанс

Новини 01.05.2013

Агробизнесът не вижда шансПредизборна среща, организирана от Асоциацията на земеделските производители в България, затвърди всъщност мнението на земеделските производители, че няма политици с яснота и концепция за решение на проблемите в сектора.Агробизнесът попита, но не получи отговор:

Кога ще бъде спрян нелегалният внос на евтини плодове и зеленчуци в страната, който държи 85% от вътрешния пазар и води до фалит родните фирми.

Може ли агенцията по храните да проверява само един камион на 300 преминаващи през границата и да отчита ефективен контрол, а в същото време цялата продукция от Полша да се продава през борсите без фактури.

До кога вносът от Македония и Турция масово няма да се проверява за пестициди, докато контролът върху законно работещите български фирми ще е строг и дори платен.

Докога ще растат административни такси и докога за най-елементарното разрешително животновъдите ще плащат между 100 и 500 лв., пита председателят на асоциацията на свиневъдите Добрин Папазов.

До кога ще може птицеферма, която се намира извън регулация, да плаща по 11 хил. лв. годишна такса смет, а срещу това да не получава дължимите услуги като почистване на сняг или извозване на боклук.

Кога, като във Франция, 80% от стоките в хипермаркетите, ще започнат да се доставят от фирми, работещи в радиус от 80-100 километра в близост до магазините.

Кога, като в цяла Европа, и България ще започне да субсидира разходите за горива, за да станат фермерите ни еконкурентни, пита асоциацията на производителите на оранжерийна продукция. И т.н.

Няма етикети

  

 • Копитен гнилец лечение със син камък и формалин

  от на 24.01.2015 - 0 Коментари

  Харакатерен признак на копитния гнилец и за овцете, и за козите е, че животните пасат с прегънати предни крака. Причините могат да са няколко и точната диагноза и лечение трябва да се постави и назначи само от ветеринарен специалист. Може да е заболяването КОПИТЕН ГНИЛЕЦ причинен от бактерията Бацилус некрофорус. Тя поразява овцете и по-рядко […]

 • Разсадете зимните салати и марули

  от на 27.10.2013 - 0 Коментари

  Ако през септември сте засели зимна салата и маруля, време е да я разсадите. Растенията са готови за засаждане на постоянно място, когато образуват 4-5 същински листа – около месец след поникването. Имайте предвид, че ако използвате по-възрастен разсад, растенията се прихващат по-трудно, а освен това се получават по-некачествени глави. Препоръчително е зимните салати и […]

 • SOS за породата Българска мура

  от на 26.01.2013 - 0 Коментари

  Денят на биволовъда – Караманов ден, за пореден път извади на дневен ред нерешените проблеми в биволовъдството ни. Те не са от вчера и за разлика от другите животновъдни браншове не са свързани само с недостига на пари. Вече повече от десет години липсва свежа кръв за поддържане на породата Българска мура. Към момента добрата […]

 • Oчаквайте скоро

  от на 15.01.2013 - 0 Коментари

  Очаквайте скоро, новини от блога на Zemedelec.net

 • До края на април ще платят субсидиите за застъпени площи

  от на 24.04.2013 - 0 Коментари

  Националната асоциация на зърнопроизводителите /НАЗ/ представи на служебния министър на земеделието проф. Станков стратегия за зърнопроизводството, която той поема ангажимента да внесе за обсъждане на следващо заседание на агро-бизнес съвета към МЗХ. На проведена среща представителите на УС на НАЗ заявиха своята готовност, както и възможности за кандидатстване с нови проекти по Програмата за развитие на селските райони, […]