Здравейте, посетител! [ Регистрация | Вход

АБС кани фермери в Стара Загора на среща-дискусия за новите мерки на ПРСР

Новини 04.12.2014

abs-kani-fermeri-v-stara-zagora-na-sreshta-diАсоциация на българските села (АБС) кани фермери в Стара Загора на среща-дискусия за новите мерки на ПРСР до 2020г. Събитието e без такса за участие и ще се проведе утре – 05-и Декември от 10.00ч. в голямата конферентна зала на хотел Железник (срещу автогарата).

Срещата е част от Националната кампания на асоциацията, която се провежда общо в 35 общински центъра и има за цел да информира в аванс бенефициентите по новата Програма за развитие на селските райони, както и да вземе под внимание техни препоръки и проблеми, свързани с работата и живота на село.

Ще бъде представена новата проекто-рамка на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020) с основен акцент върху мерките за Инвестиции в материални активи, Развитие на стопанствата и стопанската дейност, Основни услуги и обновяване на селата и селските райони, Подпомагане на Млади фермери и др. На срещата ще бъдат дискутирани последните коментари и предложения за изменения по ПРСР по отношение таванът на плащане на проекти по мярка 4 – Инвестиции в материални активи, както и предложените ограничения за таван на инвестициите в земеделска техника. Ще бъдат обсъдени и представени новите изисквания за финансиране по мярка Млад фермер и Мярката за инвестиции в преработка и маркетинг.

По време на срещата пред земеделските производители ще бъдат разяснени предстоящите допустими инвестиции за обновяване със земеделска техника, системи за напояване, машини за сушене, хладилна техника, както и изцяло новата под-мярка за създаване на мобилни фермерски магазини.

В рамките на кампанията експерти на АБС ще събират и анализират актуална информация за текущите проблеми в българските села свързани с местното самоуправление, развитието на селското стопанство, туризма, инвестициите в инфраструктура, здравеопазване и социални дейности. Ще бъде положен и стартът на дебат върху темата за създаването на селска полиция.

АБС кани земеделски производители, животновъди, собственици на къщи и хотели за селски туризъм, кметове и кметски наместници на села, както и всички активни хора в селата от региона, да присъстват на срещата.

ПРОГРАМА НА СРЕЩАТА В СТАРА ЗАГОРА – 05-и Декември 2014:

09:30 – Посрещане и регистрация на гостите в Голямата конферентна зала на хотел Железник в Стара Загора
10:00 – Резюме на Национална информационна кампания „Българското село – бъдещето е в наши ръце“
10:10 – Презентация на Асоциация на българските села – дейност, подпомагане и инвестиционни профили на селата
10:30 – Презентация – Възможностите за българските села по Програма за Развитие на Селските Райони (ПРСР) 2014-2020
– Земеделие и животновъдство
– Селски туризъм
– Инфраструктура в населените места
– Услуги за населението в селата
– Други
11:30 – Дискусия

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ 0877 33 77 33 ; 0877 699 117

Пълен график с дати за информационната кампания, която се провежда в 35 общини вижте тук

Националната кампания „Българското село – Бъдещето е в наши ръце!“ е с генералната подкрепа на
Тайтън Машинъри България АД

Няма етикети

  

  • Копитен гнилец лечение със син камък и формалин

    от на 24.01.2015 - 0 Коментари

    Харакатерен признак на копитния гнилец и за овцете, и за козите е, че животните пасат с прегънати предни крака. Причините могат да са няколко и точната диагноза и лечение трябва да се постави и назначи само от ветеринарен специалист. Може да е заболяването КОПИТЕН ГНИЛЕЦ причинен от бактерията Бацилус некрофорус. Тя поразява овцете и по-рядко […]

  • Разсадете зимните салати и марули

    от на 27.10.2013 - 0 Коментари

    Ако през септември сте засели зимна салата и маруля, време е да я разсадите. Растенията са готови за засаждане на постоянно място, когато образуват 4-5 същински листа – около месец след поникването. Имайте предвид, че ако използвате по-възрастен разсад, растенията се прихващат по-трудно, а освен това се получават по-некачествени глави. Препоръчително е зимните салати и […]

  • SOS за породата Българска мура

    от на 26.01.2013 - 0 Коментари

    Денят на биволовъда – Караманов ден, за пореден път извади на дневен ред нерешените проблеми в биволовъдството ни. Те не са от вчера и за разлика от другите животновъдни браншове не са свързани само с недостига на пари. Вече повече от десет години липсва свежа кръв за поддържане на породата Българска мура. Към момента добрата […]

  • До края на април ще платят субсидиите за застъпени площи

    от на 24.04.2013 - 0 Коментари

    Националната асоциация на зърнопроизводителите /НАЗ/ представи на служебния министър на земеделието проф. Станков стратегия за зърнопроизводството, която той поема ангажимента да внесе за обсъждане на следващо заседание на агро-бизнес съвета към МЗХ. На проведена среща представителите на УС на НАЗ заявиха своята готовност, както и възможности за кандидатстване с нови проекти по Програмата за развитие на селските райони, […]

  • Oчаквайте скоро

    от на 15.01.2013 - 0 Коментари

    Очаквайте скоро, новини от блога на Zemedelec.net