Здравейте, посетител! [ Регистрация | Вход

2 млн. лева за проекти за инициативни групи по подмярка 19.3 от утре

Новини 31.07.2018

На 1 август Управляващият орган на Програма за развитие на селските райони ще открие две процедури за подбор на проектни предложения по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от ПРСР 2014-2020 г.

По процедурите ще се финансират дейности, които допринасят за развитието на териториите, обхванати от Местните инициативни групи (МИГ):

1. Процедура за подбор на проектни предложения за „Вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество“ се отнася за дейности по разработване на съвместен продукт/услуга, включващи придобиване на активи, включително строително-монтажни/ремонтни работи на територията на партньорите от България. Финансират се и дейности за изследвания и пазарни проучвания за целите на проекта, директно свързани със съвместния продукт/услуга, реализиране на промоционални или маркетингови кампании, провеждане на обучения, дейности по публичност и информираност и дейности по координация на изпълнението на дейностите по проекта и др.

Общият размер на средствата по процедурата възлиза на 1 600 000 лева. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за проекти за сътрудничество за кандидата и всеки от партньорите е до левовата равностойност на 50 000 евро за вътрешнотериториално сътрудничество и до левовата равностойност на 100 000 евро за транснационално сътрудничество.

2. Процедура за подбор на проектни предложения за „Подготвителни дейности за вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество“ ще се финансира дейности, като провеждане на срещи с потенциални партньори,  провеждане на заседания и мероприятия за планиране на дейностите по проекта, подготовка и разработване на проект за вътрешнотериториално или транснационално сътрудничество, дейности по публичност и информираност и дейности по координация на изпълнението на подготвителните дейности.

Целта на процедурата е да стимулира изграждането на капацитет, споделянето на опит, обмена на ноу-хау, които допринасят за устойчивото развитие на местните общности и подпомагат постигането на целите на стратегиите за ВОМР и на ПРСР 2014–2020 г.

Общият размер на средствата по процедурата възлиза на 400 000 лева. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за проект за подготвителни дейности е до левовата равностойност на 10 000 евро за проект за вътрешнотериториално сътрудничество и до левовата равностойност на 25 000 евро за проект за транснационално сътрудничество.

Допустими кандидати за предоставяне на финансова помощ по двете процедури са местни инициативни групи (МИГ), които са сключили споразумение за изпълнение на стратегия за ВОМР по реда на ПМС № 161 от 2016 г. или по Наредба №22 от 2015 г.

Проектните предложения по процедурите могат да бъдат подадени от кандидатите чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014–2020 г. (ИСУН 2020) с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП), на следния интернет адрес: http://eumis2020.government.bg/.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е последният ден до 24:00 часа на всеки втори календарен месец след 31 август 2018 г. до септември 2022 г.

  • Копитен гнилец лечение със син камък и формалин

    от на 24.01.2015 - 0 Коментари

    Харакатерен признак на копитния гнилец и за овцете, и за козите е, че животните пасат с прегънати предни крака. Причините могат да са няколко и точната диагноза и лечение трябва да се постави и назначи само от ветеринарен специалист. Може да е заболяването КОПИТЕН ГНИЛЕЦ причинен от бактерията Бацилус некрофорус. Тя поразява овцете и по-рядко […]

  • Разсадете зимните салати и марули

    от на 27.10.2013 - 0 Коментари

    Ако през септември сте засели зимна салата и маруля, време е да я разсадите. Растенията са готови за засаждане на постоянно място, когато образуват 4-5 същински листа – около месец след поникването. Имайте предвид, че ако използвате по-възрастен разсад, растенията се прихващат по-трудно, а освен това се получават по-некачествени глави. Препоръчително е зимните салати и […]

  • SOS за породата Българска мура

    от на 26.01.2013 - 0 Коментари

    Денят на биволовъда – Караманов ден, за пореден път извади на дневен ред нерешените проблеми в биволовъдството ни. Те не са от вчера и за разлика от другите животновъдни браншове не са свързани само с недостига на пари. Вече повече от десет години липсва свежа кръв за поддържане на породата Българска мура. Към момента добрата […]

  • До края на април ще платят субсидиите за застъпени площи

    от на 24.04.2013 - 0 Коментари

    Националната асоциация на зърнопроизводителите /НАЗ/ представи на служебния министър на земеделието проф. Станков стратегия за зърнопроизводството, която той поема ангажимента да внесе за обсъждане на следващо заседание на агро-бизнес съвета към МЗХ. На проведена среща представителите на УС на НАЗ заявиха своята готовност, както и възможности за кандидатстване с нови проекти по Програмата за развитие на селските райони, […]

  • Oчаквайте скоро

    от на 15.01.2013 - 0 Коментари

    Очаквайте скоро, новини от блога на Zemedelec.net